Whiskybroker – Port Charlotte 12 YO

Denne Port Charlotte fra Bruichladdich har ligget i 12 år på et rødvinsfad inden den er blevet aftappet af Whiskybroker. Det er altså ikke en afslutning på rødvinsfade vi har med at gøre her. Lad os håbe på en røget og frugtig lille sag.

Mere information og flere indlæg om Port Charlotte.
Mere information og flere indlæg om Whiskybroker.

Whiskybroker - Port Charlotte 12 YOWhiskybroker – Port Charlotte 12 YO
Destilleret: 8. november 2002
Tappet: 25. maj 2015
Alder: 12 år
Alkohol: 55,8%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej
Udbytte: 328
Fadtype: Gran Callejo Red Wine Hogshead
Fadnummer: 1164

Næsen: Tung og jordet røg, som dufter af slukket bålsted. Masser af jordbær, druer og blommer. Lidt vanilje og karamel. Den har også en saltet karakter, der får tankerne over på havvand. Et par dråber vand åbner for lidt mere vanilje, flere jordbær og friske æbler. Meget indbydende næse og ikke så “rødvinsagtig” som man kunne frygte.

Smagen: Blommer, citroner og appelsiner i starten. Sød og fyldig. Lidt vanilje og kanel inden den fylder paletten med peber og røg. Der er også nogle nødder, som minder mig om brændte mandler. Meget varmende og lækker.

Eftersmagen: Meget lang afslutning med masser af røg og tobak. Tørrede tranebær (den var ny!) og mørk chokolade. Lidt citron.

Karakter: 90/100 (skala)

Sikke da en overraskelse. Mine smagsløg er helt vilde med denne Port Charlotte. Masser af dejlig varmende røg og frugtigheden kombineret med sødmen, får det hele til at spille sammen. Du skal dog passe på med vandet, da den hurtigt drukner. Eneste ulempe er måske prisen. Den koster 775 kroner hos Fioniaflasken, hvilket kan virke smådyrt for en 12 års whisky, men jeg vil umiddelbart mene at den er pengene værd. Specielt hvis man er til røgede whiskyer. Mit råd kan kun være… Skynd dig at købe mens der stadig er flere.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.