White Oak Akashi Single Malt

Ind i mellem støder man på en underlig whisky og det her er en af dem. Akashi Single Malt kommer fra det japanske White Oak destilleri, som teknisk set er Japans ældste whisky destilleri. De fik nemlig deres licens til at lave whisky i 1919, hvilket er fire år før Yamazaki, men selvom de fik licensen, så begyndte de ikke at destillere whisky før 40 år senere og de frigav ikke nogen single malt før 2007. De startede med en 15 års, så en 8 års og en 5 års inden denne NAS udgave kom på markedet og det er nu den eneste single malt fra White Oak. De producerer ikke ret meget whisky og lever af at lave sake og shochu.

Mere information og flere indlæg om White Oak.

White Oak Akashi Single MaltWhite Oak Akashi Single Malt
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Alkohol i næsen til at starte med. Vi lader den lige stå i fem minutter og dampe af. Malt og honning. Nogle nødder og et lille bitte hint af sherry. Lidt tørrede blomster eller måske er det te. Mørk te. Lidt tobak. Krydret. Bliver lidt frugtig med et par dråber vand. Når alkoholen er dampet af er det faktisk en ganske fornøjelig næse. Ikke ret kompleks, men det som er der fungerer fint.

Smagen: Lidt honning og så ellers en masse krydderier. Der kunne godt gemme sig et par fade af japansk eg i flasken. Mere af den der mørke te. Bitter chokolade, muskatnød og peber. Ret tyk og cremet og godt med fad. Igen ikke den store kompleksitet, men heller ikke flad og kedelig.

Eftersmagen: Lang tør eftersmag. Tobak og bitre nødder. Mangler lidt sødme her.

Karakter: 80/100 (skala)

Den er altså lidt mærkelig den her. Én ting er helt sikkert og det er at den ikke er ret gammel. Den hele fungerer dog ganske fint sammen og der er ikke den her metalliske note, som man tit finder i ung whisky. Det virker som et godt destillat, som har ligget på gode tønder inden den er blevet tappet. Der er lidt sherry indflydelse, men det er ikke meget og det virker også som om at der er noget japansk eg i blandingen. Alt i alt en spændende, men ikke specielt stor oplevelse.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.