Whyte & Mackay Special

Whyte & Mackay har levet en noget omtumlet tilværelse de sidste par årtier. Først var det ejet af amerikanske Fortune Brands, så blev det købt af private investorer, som solgte det videre til United Spirits. Derefter blev United Spirits købt af Diageo, som efterfølgende valgte at sælge Whyte & Mackay til Emperador. Gennem alle disse forandringer har én ting dog været konstant og det er Whyte & Mackays master blender Richard Paterson, som vi også kender fra blandt andet Dalmore og Jura.

Whyte & Mackay Special Blended Scotch Whisky er deres billigste blend og den har ikke nogen aldersdeklaration. Den består af malt whiskyer fra Highlands og Speyside, som bliver blandet med grain whisky fra Invergordon. Efter det hele er blandet sammen bliver det afsluttet på tidligere sherryfade.

Mere information og flere indlæg om Whyte & Mackay.

Whyte & Mackay SpecialWhyte & Mackay Special
Alder: NAS
Alkohol: 40%
Koldfiltreret: Ja
Farvet: Ja

Næsen: Meget kornet i næsen, med lidt malt i baggrunden. Lidt tørrede frugter, noget vanilje og kanel. Der er nogle bitre nødder og lidt røg er der også, selvom det ikke er meget. Desværre prikker den også lidt for meget i næsen og den virker en lille smule skarp.

Smagen: Meget kornet lige i starten og man får fornemmelsen af, at der er en hel del grain whisky i den her blend. Det giver heldigvis en del sødme og det smager lidt af brød og kager. Den udvikler sig med rosiner, kanel og honning. Det bliver lidt pebret til sidst, men skarpheden fra næsen viser sig heldigvis aldrig. Røgen viser sig heller ikke, men den er dejlig cremet og den virker ikke for tynd eller for nedvandet.

Eftersmagen: Forholdsvis kort eftersmag med ganske lidt bitterhed. Noget kakao, rosiner og nødder. Ret sød eftersmag egentlig.

Karakter: 75/100 (skala)

Inden jeg drager en konklusion her er, så er det værd at huske på at det her er whisky fra nederste hylde. Det taget i betragtning, så mener jeg faktisk at den gør det ganske udmærket. Næsen er langt mere spændende (husk at spændende ikke er det samme som kompleks) end for eksempel Grant’s Family Reserve, Johnnie Walker Red Label og Jameson. Smagen er ganske fin, ret fyldig og meget sød uden nogen særlige bitre noter. Eftersmagen er også ganske fin og længere end så mange andre billige blends. Når alt det så er sagt, så er det store spørgsmål jo om det er noget, som er værd at drikke rent og det synes jeg ikke at det er, med mindre man er fanget på et turisthotel, hvor der kun er billige blends. Så kunne den her sagtens være løsningen. En flaske koster under 200 kroner og dermed nærmer den sig prisen på Johnnie Walker Black Label, som jeg klart ville vælge frem for den her. Det ændrer dog ikke på at det er en af de bedste blends i prisklassen under 200 kroner.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.