Wolfburn Aurora

Jeg var så heldig at være en af de første, som smagte den første aftapning fra Wolfburn og nu er de klar med deres anden aftapning. Hvor den første havde ligget på fade, der tidligere havde indeholdt peated whisky, så er denne her sammensat af flere forskellige typer fade. Den består nemlig af 40% refill quarter casks (som nok har indeholdt peated whisky), 40% first-fill bourbonfade og 20% first-fill Oloroso sherry hogsheads. Der er ingen aldersbetegnelse på whiskyen, men den kan jo umuligt være mere end tre år gammel. Wolfburn Aurora bliver fremover en fast del af sortimentet hos Wolfburn. Tusind tak til Wolfburn Danmark for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Wolfburn.

Wolfburn Aurora
Alder: NAS
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Der er rigtig meget bondegård og new make over næsen her. Det skal ikke forstås negativt, det er bare sådan det er. Vådt hø, æbler og pærer, som ikke helt er modne endnu og lidt nødder som jeg ikke kan sætte fingeren på. Der er en lille smule peat derinde og så er den lidt skarp, men ikke på en ubehagelig alkoholiseret måde. Et par dråber vand fremhæver det unge i whiskyen og den bliver pludselig meget maltet. Lidt vanilje måske, men det er nu ikke meget.

Smagen: Der er til gengæld mere vanilje i smagen og der er også masser af malt. Flere af de der grønne frugter og lidt grønne ribs. Nogle rosiner, der har ligget i alkohol. Der er forbavsende lidt bid og skarphed i smagen alderen taget i betragtning. Den er meget cremet og der også nogle nødder inde bagved. Vand gør den lidt mere cremet, men det ændrer ikke væsentligt på smagen.

Eftersmagen: Forholdsvis kort men varm eftersmag. Der er lidt sødme og man kan stadig fornemme malten. Samtidig så dukker den der svage fornemmelse af peat op igen sammen med nogle tørrede frugter.

Det er lidt skræmmende at tre år gammel whisky kan smage så godt som denne her gør. Det er ikke en whisky, som vil indprente sig i din hukommelse som en skelsættende oplevelse, men derfor er det stadig en ganske fremragende oplevelse. Der er en masse kompleksitet som man måske ikke lige forventer at så ung en whisky. Den skjuler dog ikke at det er en ung whisky og det afsløres særligt i næsen, som dufter meget ung og måske endda lidt umoden. Smagen råder dog bod på dette og helhedsindtrykket fejler bestemt ikke noget. Hvis man er til gamle whiskyer med masser af fadindflydelse, så skal man nok springe denne her over, men alle andre whiskynørder skylder dog sig selv at prøve den om ikke andet så for at opleve, hvordan godt håndværk  smager. Alt tyder altså på en stor anbefaling fra min side af, men så er der lige det med prisen… En flaske koster over 600 kroner, hvilket i min verden er rigtig mange penge, men på den anden side, så koster godt håndværk altså bare penge og når man tænker på, hvad dansk whisky med samme alder koster, så er det faktisk ikke så slemt endda.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *