Wolfburn First Bottling

I februar 2016 gik arbejdet med at tappe Wolfburns første whisky i gang. Der blev udvalgt fire quarter casks, som skulle udgøre den såkaldte “Inaugural Bottling” og det resulterede i 875 nummerede flasker, der er præsenteret i en flot trækasse. Det er dog ikke den vi skal smage i dag, men derimod den, som blev blev tappet lige bagefter og som skal betragtes som den første “rigtige” aftapning. Mere end 1o0 tønder blev udvalgt og der er blevet tappet over 10.000 flasker i Wolfburns egen tappehal. Der er blevet brugt forskellige typer fade til denne aftapning, men det er primært quarter casks og barrels, som begge tidligere har indeholdt bourbon, der er blevet brugt. Malten, som er brugt til whiskyen, er ikke røget men en del af de quarter casks, som indgår i denne aftapning har tidligere lagret whisky hos et destilleri på Islay (skal vi ikke gætte på Laphroaig) og dermed får denne aftapning en let røget profil. Tusind tak til importøren Thomas Korsgaard for denne sample.

Mere information og flere indlæg om Wolfburn.

Wolfburn First BottlingWolfburn First Bottling
Alder: 3 år
Alkohol: 46%
Koldfiltreret: Nej
Farvet: Nej

Næsen: Et ordentlig skud hav. Lidt ligesom at stå ved Vesterhavet en stormfuld efterårsdag. Salt, skalddyr og lidt tang. Den er røget, men ikke voldsomt og røgen er lidt medicinsk. Den er ret maltet og man kan fornemme en masse sødme, som ikke rigtig har fået lov til at udvikle fuldt ud endnu. Lidt bagte pærer og noget lime. En lille smule vanilje. Alderen taget i betragtning en ganske fin næse.

Smagen: Igen masser af hav og man kan nærmest mærke elementernes rasen i munden. Den er saltet og der er mere vanilje end i næsen og lidt karamel. Den er dejlig cremet og selvom man fornemmer lidt honning, så er sødmen fra næsen meget underspillet i paletten og jeg kan ikke rigtig smage frugterne. Til sidst i paletten kommer der lidt peber og røgen, som er til stede det meste af tiden, bliver mere udtalt uden dog på noget tidspunkt at tage overhånd.

Eftersmagen: Forholdsvis lang eftersmag når man tager alderen i betragtning og her vender sødmen fra næsen lidt tilbage. Nu bliver den frugtig igen og der er også lidt tobak.

Karakter: 86/100 (skala)

Det her er måske nok ung whisky, men derfor skal det ikke nødvendigvis afskrives. Der er rigtig meget at synes om ved denne første aftapning fra Wolfburn og den er ret kompleks for en tre år gammel whisky. Man kan næsten fornemme at der venter Wolfburn en fornem fremtid, hvis de fortsætter med de samme takter. Der er ingen skarphed at spore i paletten og det skyldes formentlig de quarter casks Wolfburn lagrer på, der jo alt andet lige fremskynder processen. Facit her er at håndværket er i orden og hvis man kan lide whisky, som er lidt voldsom, lidt utæmmet og let røget, så spilder man ikke sine penge på denne første aftapning fra Wolfburn. Den kommer i handlen medio marts 2016 og den kan kun købes via importørens hjemmeside, som i skrivende ikke er online endnu. En flaske kommer til at koste 499 kroner og når man kigger på, hvad ung whisky fra andre håndværksdestillerier koster, så kan den pris sagtens forsvares.

Slàinte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *